N S UCH CUBILON'S

CROCUS COLLIER

pet name ESTER

 18.04.93 - 08.03.04

 

 

       
PARENTS GRAND-
PARENTS
GREAT GRANDPARENTS GREAT GREAT GRANDPARENTS
S UCH SKETRICK ACCUMULATOR

 

 

CARABRAE HUGO CARABRAE BLUE IMPRESSION BARQUEILL GAINSBOROUGH OF CARABRAE
SOMETHING NEW AT CAREBRAE
LAROUSSE DE LA GRIFFE D'OURS DAGOBERT DE LA GRIFFE D'OURS
HESTAYDE DE LA GRIFFE D'OURS
AWTON CONNECTION WITH CARRABRAE CARABRAE CHOIR BOY CARABRAE BLUE BOY
CARABRAE SINGING THE BLUES AT ASPENELLA
STRAWBERRY FIELDS OF AWTON AWTON PREMIER SUPER TROOPER
FLOCKTON'S ISLA
INT N S UCH AMATRISE'S ILLYANE

 

INT NORD UCH NV-89   DORDAVIAN REMUS

 

DORDAVIAN QUOTA ICARUS LEGACY TO DORDAVIAN
DORDAVIAN MINERVA
DORDAVIAN PREFEREE DE PAPA PEDRO CHESWARDYNE OF DORDAVIAN
DORDAVIAN DOTTYPIXME
N UCH SHAGGY'S                     SUGAR MAGNOLIA

 

VAUDEVILLE RAVEL KAROLASKA KATCH'ES SUNBEAM
STARLAXY YTTRIUM
N UCH SHAGGY'S MOST HIGHLY FAVOURED LADY IDEBORGEN'S DONE TO PERFECTION
SHAGGY'S NORWEGIAN DESIGN

KLIKK PÅ HUNDENS NAVN FOR Å SE FOTO.                                                                                   Author: Carina Berntsen

 

                       ESTER, 3 UKER

Ester er i dag en voksen dame på 10 år. Hun tok over lederrollen her etter sin mor da hun var 4 år, og er først nå i ferd med å gi den videre til sin datter Bodil.

Hun ble født som en av tre søstre, totalt var de 9 i kullet. Men det var aldri noen tvil om hvem som skulle bli boende igjen på kennelen. Tidlig ble det tydelig at dette var en personlighet av de store. Ingen andre pyreneere jeg kjenner kan synge og prate slik som Ester. Prøv å få snørt igjen et par tur-sko med henne i nærheten; det er garantert at hun er "inne i" lissene!

 

                                  

                             ESTER ER EI GLAD JENTE!

 

Kjempesprek, det har alltid vært Ester. Hun simpelthen elsker å få springe i skogen, helst i et ferskt revespor. Da kan hun bli borte ei stund, og kommer tilbake med tunga som et svært, bredt og lilla slips nedpå knærne. Men samme hvor hun drar, og hvor lenge hun er borte, veien tilbake har hun klart å finne hittil.

Da hun var rundt 4 år, bodde også søster Embla her, og de to foran i snøre, meg bak på ski, det ble nesten så man satset livet i svingene. Heldigvis har hun moderert seg litt, men syns ennå det er gøy å løpe foran meg på ski.

 

                            

                                        BIS-VALP I HAGFORS

Ester gjorde seg tidlig bemerket også på utstilling. 5 måneder gammel ble hun BIS-valp på den svenske pyreneer-spesialen i Hagfors. Hun rakk et valpeshow til, og ble BIG-3 i Orkdal for Rigmor Ulstad.

Over i de voksnes rekker ble hun stilt lite, ihvertfall sammenlignet med våre andre hunder. Hun var en type som gjorde det bedre for spesial-dommere enn all-roundere. Og da har man ikke så mange utstillinger å velge i. Men hun fikk forholdsvis raskt sine nødvendige Cert, og ble norsk og svensk utstillings-champion. Dette var akkurat på den tiden grensene ble åpnet, og vi flyttet til Kvål. De første årene her ble det ikke noe særlig reising, og derfor fikk aldri Ester sjansen til å dra lenger utenlands.

Ester er HD og AA-fri. Nesten vel så bra, er det fantastiske reultatet hun fikk på Funkssjonsanalyse (mentaltast). Ikke alle kan skilte med å ha papir på at de er bra i hodet (hverken folk eller dyr), men det kan hun! Hun er ei utrolig stødig tispe, på alle måter.

I 1997 ble det i stedet morsrollen som opptok henne. Hun fikk 9 valper med Multi-champion Beachbear's Aneto Silver Snowman. Valpene var sunne og friske, og to av dem ble boende her. En dro til Sverige. Mange er stilt, og det har vanket mange titler og championat. Se ellers under G-kull.

Hun har ikke vært mye rundt på utstilling, som sagt. Men i mai 1999 stilte hun og ble BIR, BIG og BIS-2 for Werner Hagen. Og til spesialen samme år ble hun med. Da ble hun beste tispe og BIM for dommer Elina Hapaniemi! Gøy!

                                                   

                                                           BIM PÅ SPESIAL-UTSTILLING

Valping og oppdragelse tok på, kanskje vel så mye på matmor. Og så skal man ha tid til å ha valper. I allefall gikk det 3 år før neste kull. Mai 2000 ble Esters andre, Cubilon's H-kull født. Pappa er den finske Multi-champion Chenespace Beau Marcus. 7 flotte valper fikk de. En dro til Danmark, og ei tispe har jeg beholdt. Hun er i sameie, og bor hos en familie i Trondheim. Flere har også her gjort det godt på utstillinger. To av hannene er brukt videre i avl. Se ellers under H-kull.

 

                                           

                                 ESTER SYNS STOLEN ER PASSE

Ester har vært en fantastisk avlstispe, føder "greit", og oppdrar valpene hardt og rettferdig. Alle hennes barn har fått med seg et flott hundespråk som ballast. Hun var så sprek etter det andre kullet, at jeg bestemte meg for å parre en tredje gang året etter. Da gikk turen til Nederland, og Int NL CH Ursa's Signum Bairn One Jazz Rumor. Flere år tidligere hadde jeg forelsket meg i hans hode og uttrykk, skulle jeg bruke ham, måtte det bli nå. Juli 2001 fødte Ester deres 8 valper, Cubilon's I-kull.(Se dette) Vi mistet ei tispe, så resultatet står som 7 valper. Ei tispe, Inga, ble boende her til hun var 6 måneder gammel. Hun ble solgt til Trondheim, og jeg har valp,- eller avlsrett på henne.

Første gang Ester stilte som veteran, var hun allerede fylt 9 år. Og det gikk over all forventning, første gang ble hun BIS-veteran! Ikke en dommer trodde at hun var så gammel, og flere ganger slo hun ut langt yngre hunder og ble både BIR og BIM. Hun fikk BIG-plasseringer, og flere BIS-veteranplasseringer. På NorskVinner 2002, ble hun 2.VTK og 5.BTK.

                     

                           ESTER OG ARVE PÅ 2280 moh  I RONDANE

For første gang fikk jeg også stilt avlsklasser. Og Ester med sine avkom ble BIS-avlsklasse både på NKK i Trondheim og på Otta. Dette førte henne til en delt 8.plass på NKK sin årskonkurranse om beste avlsklasser. I tillegg ble hun BIS på Trondheim Hundefestval med sin avlsklasse.

Utstillingsåret 2003 har startet nesten like bra for Ester, vi dro til Sunndal i april, og hun ble BIM i rasen, BIR og BIS-2 veteran! Nå har hun fylt 10 år! Man legger ikke langsiktige planer med en så gammel hund, men vi har tenkt oss på spesial-utstillinga. Så får vi se videre.

Ester har i de siste månedene blitt hjemme et par ganger vi har gått på tur. Hun har helt tydelig sagt at vi får gå uten henne. Slikt blir man litt bekymret av, men neste dag kan hun være like ivrig som de andre igjen. Så da vil hun vel bare regulere litt mer selv da. Som gamle damer ofte gjør...

                                            

 

Ester har nå vært på Spesial-utstillinga, hun ble 2. beste veteran med CK, men ikke plassert i beste tispeklasse.  Og hun inngikk i Cubilon's oppdretterklasse som fikk HP og ble nr 2.

                                          

                                                    ESTER BLE 2.VTK PÅ GOL

Dobbel-utstilling på Oppdal 21. og 22.06: Ester ble BIR-veteran med CK, og 2.BTK begge dager! I tillegg stillte hun en flott avlsklasse, som fikk HP begge dager. Synd at ikke alle kunne vente til finalene, vi skulle gjerne konkurrert i Store Ringen! Nå er Ester i ferd med å miste siste rest av pels, så NKK neste helg blir nok siste på en stund for hennes del.

NKK Trondheim: Ester ble 4BTK! Og stilte en aldeles nydelig avlsklasse, med Gaus, Martin, Helga og Bodil. Disse var forøvrig 1. og 2. beste hanne og tispe! Vi fikk HP og mye ros der, men valgte å la hundene dra hjem etter rasebedømmelsen. Det var rett og slett for varmt, så det ble ingen deltagelse i BIS-veteran, BIS-oppdretter eller BIS-avl denne gangen.

Nå gikk vel pausen over raskere enn forventet! Ester ble stillt igjen på Steinkjer 7.september! Og det gikk ikke så verst: 2BTK , BIR-Veteran og 2.BIS-Veteran! Hun ble med til NKK i Fredrikstad, og ble 2.VTK med CK der også. Pr i dag har hun deltatt på 7 utstillinger i år, og fått CK på samtlige! Det er ikke verst av en såpass gammel dame? Og avsluttet i Orkdal i november, med å bli 2BTK, BIR-vet og 2.BIS-vet! Igjen!

                                                       

 

Så var et stort kapittel i Cubilon's historie over. Vaktmester'n Ester har forlatt oss.

Den 23.februar var Ester med på skitur, men et par dager senere måtte vi til veterinæren.

Hun ble raskt veldig syk, og bare to uker senere, 8.mars dro vi for siste gang.

Tusen, tusen takk, Ester, for alt du har betydd for meg.

Nå er det de neste generasjoner som får føre ditt milde uttrykk og fantastiske vesen videre.

Jeg vil ALDRI glemme deg!

ESTER, MARTIN OG GAUS

 

DISSE BILDENE ER TATT 3.MARS '04