kennel  CUBILON  2005:

GODT NYTTÅR!!!!

Det å starte et nytt år med masse grynt og hyl i valpekassa, DET var morsomt det!!!!

Men tiden går fort, og utviklingen deres ble nøye fotografert og notert, se under J-KULL!                                         (Hva skulle jeg gjort uten digital-kamera?)

Og som i verden forøvrig, er misunnelse en farlig venn. "Noen" har da tydeligvis ikke tålt at jeg var så heldig å få lov å benytte en flott italiensk hannhund, og attpå til få et flott kull med 9 valper!!!!

Men valper vokser fort, og nå er de allerede dratt til sine nye eiere. 9 uker går egentlig fryktelig fort! Men jeg har lært flere ting denne gangen, bl.a er det første og siste gang det fødes vinterkull her på Stensås!

Selvfølgelig må jeg bare beholde ei tispe fra dette kullet, og lille Jelena, pet name Tessa, - kanskje? - blir nå boende her. Egen side er under oppbygging!

Nå blir det kanskje tid til litt andre ting også, og da blir det oppdateringer under Resultater igjen! Viktig oppgave.....

*Tid og tid Fru Blom!

Jelena er nå blitt 6 måneder, og har hett Simone siden i februar en gang. Det ser ut som om hun er fornøyd med navnet sitt også! Det har skjedd en del annet også på 4-5 måneder. Bodil har flytta hjem til Arve f.eks. Men vi har litt sånn "delt omsorg" da. Katten Ozzy fikk sukkersyke og måtte avlives stakkar. Men jeg kom selvfølgelig hjem fra veterinæren med en ny katt "i stedet"! Den røde røveren JULIUS (se egen) hadde blitt avlivet om ikke jeg tok ham med meg! Så sånn kom fluefangeren til Stensås! Kun ett år gammel, og aldri i ro..... Ikke bare fluer som får lide da, alt som kan fly, pluss selvfølgelig mus!

*

Påsketuren opp til Torkillstjønna gikk av stabelen som vanlig, med Arne og Ann-Mari som førstereis! For første gang var det ikke medbrakt så mye som en liten likør engang! Men du verden, vi hadde det hyggelig allikevel vi! Se FOTO-ALBUM. s 16

SIMONE - 4 måneder gammel

Årets Spesial-utstilling ble avholdt i pinsa på Otta. Gjett om vi ble innlosjert flott da dere! Hilde og Terje Ødegård med familie, innlosjerte 4 trøndere med 7 hunder! Tenk dere alt det håret....Og Anne-Kari og John Ødegård tok i mot 4 vilt fremmede mennesker med hund!!!! Tusen-tusen takk!!!! Helt fantastisk! Resultatene ble også bra, Martin 3.beste hanne, og Gaus BIM-veteran. Se resten under RESULTATER.

*

Vi har også møttes til et slags Treff her hver uke. I eller rundt Trondheim, møttes til litt ringtrening, pelsstell, masse hundeprat, og gjerne en liten tur tilslutt. Oppmøtet har variert veldig, men alt fra 3 til 8 mennesker må sies å være bra vel? Vi har ikke alltid været med oss, men nå skal vi ha finvær! Tenkte vi...

VI ER IKKE ALLTID HELT TØRR ETTER EN TUR I TRØNDELAG! MEN DET FINNES UNNTAK!

I midten av juni kom Belmondo til gards. Jeg har vært så heldig å få låne ham hit for noen uker, og det passet så akkurat som det kunne fått blitt! Inga hadde startet løpetid, og her ble det parring fire netter på rad, på trappa.... Der satt jeg og holdt hundene som hang. Tenkte i mitt still sinn at det hadde vært greit om avisbudet kom før eller etter..... Han kom etter! Så nå venter vi i spenning - ca 15 august håper jeg Cubilon's K-kull blir født!!!

*

Simone fikk ikke debutert på valpe-show før 18 juni på Oppdal. Men det gjorde den lille dame til gangs!!! Da ble hun BIR av 3 valper, så BIG av en haug med raser, og så BIS-2 av alle 9 gruppe-vinnerne! WOW! Belmondo stilte også samme dag, og for Eliina Haapaniemi ble han BIR av 7 pyreneere, BIG i en schwær gruppe 2, og til slutt BIS-3 med alle grupper tistede! For en dag! Tusen takk til Marit og Hilde S for god handling!

                     BELMONDO BIS-3              SIMONE BIS-2                     MARTIN BIG-2

Søndag 19 juni var andre dag på Oppdal. Simone igjen BIR av 3 valper, BIG og denne gang BIS-3!!!!  Fantastisk! Belmondo var ikke med, men det var pappa Martin! Han tok BIR-et av 4 pyreneere, og ble BIG-2! Iommi fikk Certet og ble 2 beste hanne. Tusen takk til Marit og Hilde S igjen! Puuhh! For ei helg! Da er Martin på toppen av Mestvinnerlista også.

Nå venter jeg svenske-innrykk, det er NKK's internasjonale utstilling på Leangen til helga. Jeg har bare Belmondo å stille, men angrer styggelig for at jeg ikke meldte på Helga! For hun er blitt PEN! Drit-bra! Pelsen er litt kort, men for en hund!!!! Dette skal bli morsomt til høsten! Se opp folkens.....*

Belmondo gjorde jobben sin han - og den 15. august nedkom Inga med kennelens K-kull: 8 velskapte valper! 5 hanner og 3 tisper, alle godt tegnet. Jippi! En høst i valpekassa og på stabburet! Alle fikk seg gode hjem, kun en hos folk som ikke har/eller har hatt pyreneer før! De lover meget bra. Som kombinasjonen tilsier, så er de veldig typelike og jevne. Og STOOORE av størrelse!*

I Danmark har Marcus fått 2 store kull etter seg nå på senhøsten. 9 valper på kennel Krøsus, og 12 stk på kennel Granly! Av de fire fra H-kullet som har reprodusert, har i allefall 3 gitt store nok kull!!!!!*

Året er gått, Helga rakk 3 utstillinger før pelsen forsvant igjen! Og det ble 3 x BIM! Simone debuterte i Fredrikstad i oktober, og ble 2VK med CK og 4BTK!

Orkanger i november ble nok en Martin-dag..... For dommer Werner Hagen og 8 pyer, ble han BIR, og BIG!. Så satte Keith Savage ham til BIS!!!!!  Stor gratulasjon også til Junita som tok J-kullets første CERT!! Oppdretterklassen ble BIS-2!!!  Snakk om uttelling?!*

Årets Norske Vinner-utstilling på Hamar ble som vanlig en morsom tur, det er liksom da vi skjeier ut litt da. Bor på hotell og greier...... Eliina Hapaniemi dømte rasen, og Martin ble 2BHK! Nice! Simone ble beste junior tispe, men uten HP/CK p.g.a brunt pigment rundt øynene. Buhu!

*

FRA ÅRETS MESTVINNERLISTER:

CUBILON'S HERMOD HOMEOPAT alias MARCUS, ble nr 1 i Danmark!!

MARTIN nr 1 på hannhund-lista her hjemme,

IVERS nr 5,

IOMMI nr 8.

HELGA ble nr 9 på tispe-lista,

og døtrene hennes halsende litt bak:

Simone nr 17 og Junita nr 19!

2005 ble Cubilon 2.mestvinnende oppdretter,

Gaus ble 5.mestvinnende veteran!

 

Alle rettigheter tilhører Cubilon ©2005-2013